Montse MuntanéAqui deixaré recull d'experiències sobre diferents escoles que estan intentant fer canvis metodològics i integrar ABP.

Aquest mes amb la supervisió del Jordi estem intentant portar la metodologia ABP a una escola de primària. La majoria de mestres quan els hem fet triar la materia en la qual podien aplicar aquesta metodologia han triat la matèria de medi, els costa molt aplicar aquesta metodologia a les assignatures com català, castellà o matemàtiques.
Hi ha molta confusió entre problemes i projectes.
Jo vaig ajudar a un grup de tres mestres de quart de primària i varem decidir portar a la pràctica un problema amb les monedes d'anglés. Fins aleshores sempre la mestre havia plantejat el tema portant diferents monedes d'anglaterra i que els nens miressin i ella havia explicat quin valor tenien i com es deien.
De moment hem pensat:
- La mestre d'anglés anirà a la classe i els plantejarà que avui al super li han donat aquesta moneda de canvi ( serà una lliure). A partir d'aquí plantejarem:
- Que sabem d'aquesta moneda
-Què no sabem i
- On ho podem aprendre.

La durada serà de dues sessions de classe, una on es plantejarà el problema i es començarà a treballar, després es plantejarà treball a casa i la següent sessió per posar o donar resposta al que ens hem plantejat.
Ja us aniré informant.

Dubtes que van sortir:
- Cada dia hem de marcar que es treballarà.
- Com ho avaluarem.
- Com evitar fer una posada en comú diferent, on no cada grup exposi lo seu, sino que un grup exposi i els altres anem complementant el que falta per afegir.